INSPIRATIONSDAG FÖR ER MAT- OCH DRYCKESFÖRETAG I NEDRE DALÄLVEN!

Välkomna till en dag där vi tillsammans ska inspirera, utveckla och lära av varandra under temat samverkan för en hållbar utveckling av lokal mat och dryck, in i framtiden. Denna dag har vi bjudit in matprofilerna Jessie Sommarström och Frida Bäcke som kommer att föreläsa och delge oss sina bästa tips, råd och kunskaper i […]

Välkomna till en dag där vi tillsammans ska inspirera, utveckla och lära av varandra under temat samverkan för en hållbar utveckling av lokal mat och dryck, in i framtiden. Denna dag har vi bjudit in matprofilerna Jessie Sommarström och Frida Bäcke som kommer att föreläsa och delge oss sina bästa tips, råd och kunskaper i ämnet och vara med oss hela dagen och kvällen. Jessie Sommarström, vinnare av Årets Kock 2022, har arbetat i sju år på Urban Deli och frilansar idag men samarbetar med Axfoundation, som jobbar för att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem – för klimatet, miljön och folkhälsan. Jessie föreläser också och brinner för att sprida kunskap om hållbar matlagning, gastronomi och hur samverkan kan hjälpa till att öka hållbarhetsarbetet. Frida Bäcke, stjärnkonditor från Hedemora, blev i år för andra året i rad utsedd till konditorernas konditor i Svenska Gastronomipriset och driver idag det prisade konditoriet Socker Sucker. Frida har även vunnit VM-guld med svenska kocklandslaget 2017 samt varit chefskonditor på restaurant Frantzen och AIRA.

När: tisdag den 30 januari kl 14.00 – 21.00

Var: Skedvi Bröd, Sveriges nya matdestination, med knäckebrödsbageri, saluhall, restaurang, mejeri och växthus. Skedvi Bröd

Hur: Fika, föreläsningar, mingel, samtal, utbyte av erfarenheter, mer fika och kaffe, knäckebrödsbakning och avslutningsvis en tre-rätters middag där Jessie och Frida deltar. Frida kommer att stå för desserten!

Tips: 3-minutare – möjlighet finns för dig som vill tipsa kollegor om något, berätta om din verksamhet eller lyfta ett ämne du brinner för. Registrera i anmälan.

Anmälan: Läs mer här och se hela programmet via länken: https://events.magnetevents.com/Event/inspirationsdag-56343/

Inspirationsdagen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, sista anmälningsdag är torsdagen den 18 januari. Varmt välkomna önskar vi, arrangörerna av denna dag! Emma Bergqvist, restaurangchef restaurang Skedvi Bröd. Anders Åkerberg, VD och grundare av Skedvi Bröd, Sveriges nya matdestination. Pia R Wallner, projektledare ”Upplev smaken av Nedre Dalälven”.

Inspirationsdagen arrangeras inom matprojektet ”Upplev smaken av Nedre Dalälven”. Projektet är ett leaderägt projekt och finansieras av EU-medel och pågår till och med mars 2025.