#Dagens Ungdom

Örbyhus, Tierps kommun
Vem? Alexandra, Malin, Linus, Julia, Viktor och Jonathan
När? Oktober 2018 tom mars 2019
Kostnad: 23 535 kr

En grupp unga vuxna i Örbyhus ville starta en verksamhet för ortens ungdomar. Tanken var att unga ledare och en lokal skild från skolan skulle kunna ge ungdomarna en fristad och möjlighet att både koppla av och växa som personer. De ville ordna träffar med pyssel, tv-spel, möjlighet till läxhjälp, filmkvällar, en idrottskväll och en kväll på badhuset.

Träffarna hölls varje fredagkväll under ett halvår och var väldigt uppskattade. Gruppen samarbetade med leaderprojektet Framtidsfabriken och fick använda deras lokaler vid stationen i Örbyhus. Den mest välbesökta fredagen kom över 30 ungdomar och #Dagens Ungdom har idag över 70 följare på Instagram! Ungdomsprojektet resulterade i fler träffar än vad som skrevs i ansökan. Den inköpta projektorn användes flitigt. Besöken på idrottshallen och badhuset uteblev på grund av att det inte fanns några lediga tider som passade med #Dagens Ungdoms träffar.

Ledarna berättar att #Dagens Ungdom verkligen blev den fristad de hoppades på och att de och ungdomarna verkligen fick chansen att lära känna varandra. Fredagsträffarna ska fortsätta även efter projektets slut och kommer att drivas av föreningen Utveckla Örbyhus, Tobo och Vendel.